Vinarija Temet

 

Ten zuiden van Belgrado, in het dal van de Morava rivier en op de omliggende heuvels, ligt de stad Jagodina. Van oudsher een wijnbouwgebied, getuige ook de aanwezigheid van een groot wijnhuis in de stad, een voormalige staatscoöperatie. In het gehucht Lozovik, in de heuvels rondom Jagodina, is Vinarija Temet gesitueerd.

Vinarija Temet is een jong en nieuw wijnhuis. De kelders zijn in 2009 gebouwd en voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden op het gebied van vinificatie. Een jonge oenoloog, Srdjan Lukajic staart er garant voor de prachtige wijnen die door Vinarija Temet op de markt gebracht worden.

Vinarija Temet maakt wijnen van zowel internationale druivenrassen als autochtone druivenrassen In 11 hectare eigen wijngaarden worden de internationale rassen verbouwd, zoals cabernet sauvignon, merlot en chardonnay. Met het oog op de toekomst wordt momenteel nog 9 hectare klaargemaakt om aangeplant te worden met druivenstokken. De gebruikte lokale druivensoorten worden ingekocht bij geselecteerde boeren die druiven speciaal daarvoor verbouwen.

Met een prachtige etikettenserie, die gebasseerd is op het in Servië gebruikte cyrillische schrift en eveneens voorzien van de naam van de wijn in braille, heeft Vinarija Temet in korte tijd een grote schare wijnliefhebbers en -kenners aan zich weten te binden.

Meer weten over Vinarija Temet? Informeer hier naar de mogelijkheden voor een presentatie over wijnbouw in Servië!